Digital grannsamverkan för ökad trygghet

Idag finns digitala möjligheter för de som vill samarbeta för att förebygga brott och skapa en tryggare tillvaro i närområdet. Skarpnäcks Trädgårdsstadsförenings medlem Per Källgården är en av personerna bakom appen Trygve, vars inriktning är trygghet för bostadsområdet, hemmet och familjen.

Det är idag ca 1500 personer i området Björkhagen, Kärrtorp, Bagarmossen, Skarpnäck som använder Trygve. Även myndigheter i närområdet har börjat använda Trygve för att arbeta närmare de boende.

Appen finns för iPhone och Android. Läs om hur appen fungerar på www.trygve.se.

Samverkan inom Skarpnäcks Trädgårdsstadsförenings område

Styrelsen tycker att Trygve är ett bra sätt för föreningens medlemmar att tillsammans motverka brott. I Trygve finns nu en grupp som heter ”Skarpnäcks Trädgårdsstad” som är skapad för att användas av dem som bor i föreningens område. Föreningen i sig har ingen koppling till gruppen på annat sätt än att vi tipsar medlemmar och boende i området om att den finns. Den underhålls och administreras av de personer som använder den och som väljer att ha en administrativ roll för gruppen.

Så här gör du för att ladda ner och använda appen:

  • Ladda ner appen Trygve från App Store eller Google Play butik (gratis).
  • Fyll i dina uppgifter och skapa en profil enligt anvisning.
  • Under ”Grupper” söker du via plustecknet fram gruppen ”Skarpnäcks Trädgårdsstad” och ansöker om att gå med i gruppen.
  • Informera och samverka, dela iakttagelser, händelser och larm. Och, ju fler som går med i Trygve desto tryggare.

Om Trygve:

Med Trygves app kan användare kommunicera med personer i sin omgivning. Tillsammans bildas ett lokalt ekosystem för trygghet. Användarna i Trygve har under sex månader återfunnit försvunna barn, förhindrat brott, gripit inbrottstjuvar, personer varnats för farliga situationer och mycket mer. Trygve växer snabbt. Idag samverkar nästan 10.000 personer på över 700 platser runtom i Sverige.