Valborgsfest 2017!

Det är dags för Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening att hälsa alla hjärtligt välkomna att fira vårens ankomst med majbrasa på gräsplanen söder om Kanslersvägen, samma plats som alltid!  Söndagen den 30 april tänder vi majbrasan i skymningen, strax efter klockan 20.00. Aktiviteterna börjar redan klockan 19:30.

Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening har anordnat Valborgs­firande sedan början av 1900-talet, då på planen vid Pungpinetorpet. När Nämndemansbacken byggdes på 60-talet försvann denna aktivitet, men på 1980-talet återupptogs den uråldriga seden att elda upp det gamla, skrämma bort alla elakheter och dansa in våren. Och sedan dess har vi firat på gräsplanen vid Fantomenbacken och Mördarbacken, numera även bredvid nya förskolan.

Välkommen att umgås med grannar kring brasan, som inte falnar förrän inpå småtimmarna. Det finns café med fika, varmkorv och dricka och du kan vinna fina växter och godis i lotterierna. Vi lyssnar till spontankörens allsång och fiskar fiskdamm.

Lägga ris på brasan?

Har du lämpligt bränsle till brasan får du lägga detta på plats tidigast söndag 23:e april. Brasan får inte vara större än de markeringar som finns på platsen – detta är ett krav från brandmyndigheten. I allmänhet får du lägga mindre mängder trävirke, torrt ris och grenar på brashögen. Inget som ger rök eller flygaska får läggas på brasan (papper, surt trädgårdsavfall, plast, etc). Grövre stockar och stubbar eller tryckimpregnerat får du inte heller lägga dit.

Läs om vad mer du kan göra för att bli av med ditt trädgårdsavfall

Hjälp till på Valborg!

Har du frågor om valborgsmässofesten eller vill hjälpa till som funktionär, kontakta någon styrelsemedlem eller mejla info@skarpnack.org.

Hjärtligt välkommen önskar styrelsen!