Välkommen på Valborgsfest!

Det är dags för Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening att hälsa alla hjärtligt välkomna att fira vårens ankomst på vår valborgsfest med majbrasa på gräsplanen söder om Kanslersvägen!

Känn ingen oro… majbrasan tänds som vanligt på Valborg, lördagen den 30 april, på samma plats som alltid. Aktiviteterna börjar klockan 19:30 och brasan tänds i skymningen, strax efter klockan 20:00.

Lite Valborgshistoria

Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening har anordnat Valborgs­firande sedan början av 1900-talet, då på planen vid Pungpinetorpet. När Nämndemansbacken byggdes på 60-talet försvann denna aktivitet. På 1980-talet återupptogs den uråldriga seden att elda upp det gamla, skrämma bort alla elakheter och dansa in våren. Då på gräsplanen vid Fantomenbacken och Mördarbacken, i ett läat läge.
Välkommen att umgås med grannar kring brasan, som inte falnar förrän inpå småtimmarna. Det finns café med fika, varmkorv och dricka och du kan vinna fina växter och godis i lotterierna. Vi lyssnar till spontankörens allsång och fiskar fiskdamm.

Eldningsrestriktion

Har du lämpligt bränsle till brasan får du lägga detta på plats tidigast lördag 23:e april. Brasan får inte vara större än de markeringar som finns på platsen! Detta är ett krav från brandmyndigheten. När högen är full hänvisar vi till återvinningscentralen på Selaövägen i Högdalen. I allmänhet får du lägga mindre mängder trävirke, torrt ris och grenar på brashögen. Inget som ger rök eller flygaska får läggas på brasan (papper, surt trädgårdsavfall, plast, etc). Grövre stockar och stubbar eller tryckimpregnerat får du inte heller lägga dit.