Välkommen till årets Valborgsfest!

Det är dags för Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening att hälsa alla hjärtligt välkomna att fira vårens ankomst med majbrasa på gräsplanen söder om Kanslersvägen, samma plats som alltid! Tisdagen den 30 april tänder vi majbrasan i skymningen, strax efter kl 20:00. Aktiviteterna börjar redan kl 19:30.

Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening har anordnat Valborgs­firande­ sedan ­början ­av 1900-talet, ­då ­på planen­ vid Pungpinetorpet. När Nämndemansbacken byggdes på­ 60-talet­ försvann­ denna­ aktivitet, ­men­ på ­1980-talet­ återupptogs ­den ­uråldriga seden­ att ­elda ­upp ­det­ gamla,­ skrämma bort alla elakheter och dansa in våren.

Sedan­ dess­ har­ vi ­firat­ på ­gräsplanen­ vid Fantomenbacken­ och Mördarbacken, numera även bredvid nya förskolan.

Välkommen­ att ­umgås ­med ­grannar ­kring ­brasan, som­ inte­ falnar ­förrän ­inpå småtimmarna.­ Det­ finns café ­med­ fika, ­varmkorv­ och ­dricka ­och ­du ­kan vinna ­fina växter ­och­ godis­ i ­lotterierna.­ Vi ­lyssnar till ­spontankörens ­allsång­ och­ fiskar i fiskdamm.­

Precis som förra året använder vi ­”Valborgsvalutan”­ för­ att snabba­ upp­ betalningar ­och­ minska­ köer.­ Den­ köps­ på­ plats­ med­ kontanter eller Swish.

Har du frågor om valborgsmässofesten eller vill hjälpa till med lottförsäljning med mera? Kontakta i så fall någon styrelsemedlem.

Hjärtligt välkommen önskar styrelsen!