Nyhetsbrev november 2022

Loppis – en liten bit hållbarhet
Grannar och vänner i snölandskapet!
Nu är föreningens hållbarhetsgrupp bildad. Mer information och ett kort anförande kommer att hållas på årsmötet i vår. Gruppen behöver fler medlemmar, så anmäl gärna ditt intresse.
När och var årsmötet blir av meddelas senare.
Den årliga loppisen ställdes in 2022 till mångas besvikelse. Någon gång i närheten av månadskiftet augusti/september nästa år är tanken att den ska bli av.
Men styrelsen behöver hjälp, både med planeringen och på plats den aktuella dagen.
Är du intresserad av att jobba i någon av grupperna? Kontakta gärna föreningen,
bäst är per mejl till info@skarpnack.org. Skriv gärna vad det rör sig om i ämnesraden.

Både matrester och ved värmer i vinter
Det eldas med ved mer än på många år i vårt område. Vedeldning är en rättighet, men med rättigheten följer även skyldigheter. På Stockholms stads hemsida kan du läsa rekommendationer för hur vedeldningen ska skötas. Även på Naturvårdsverket finns info.
Från och med den 1 januari är det obligatoriskt i Stockholms stad att sortera matavfall som ska förvandlas till fjärrvärme. Sista dag för beställning av kärl om du vill börja redan nu är den 9 december. Om du inte beställer kommer kärlet automatiskt någon gång mellan februari och april.

Inbrottsförsök och bus
Minst två inbrottsförsök har begåtts i vårt område på sistone. Det ena på Stadsrådsvägen i slutet av oktober, det andra på Kanslervägen nu i november. De två husen ligger bara några hundra meter från varandra.
Dessutom, det eller de ungdomsgäng som dragit omkring och utfört mer än vanligt bus fortsätter. Bland annat har de blockerat ytterdörrar och kastat ägg på väggar och fönster.
Håll ögonen öppna. Anmäl till polisen om du ser något som inte står rätt till.
Det finns inget samband mellan buset och inbrotten.

Här finns fällstolar till julfesten!
Blir det julfest i år? I uthyrningen finns både bord och stolar för det stora sällskapet! Om vintern blir grön finns det även tält och annat för utomhusbruk. För att få hyra behöver du ha betalt medlemsavgiften för 2022. Plusgiro finns på www.skarpnack.org
Till uthyrningen!